logo

Család váltás

Mit tudok csinálni, ha a vendéglátó családdal nem működik az együttélés, és Au Pair-ként egy másik családra szeretnék váltani? A család váltásnál mire kell figyelned? Mi itt most sok ötletet összeállítottuk számodra egy esetleges vendéglátó család váltásának körülményeihez.

 

Gyors-info:

  • család váltás: Au Pair-ként a vendéglátó családtól egy új családhoz költözöl
  • sok probléma és félreértés elkerülhető, ha a vendéglátó családdal már a kezdetektől nyíltan és mindenről beszélsz
  • beszéld meg velük – nem kell családot váltanod, már akkor, ha egy kisebb probléma lép fel
  • ha a vendéglátó családdal nem vagytok összhangban, a váltás egy helyes döntés

 

Vendéglátó család váltása Au Pair-ként

change familyAkkor beszélünk család váltásról, ha a vendéglátóidnál befejezed tartózkodásod és egy új családot választasz. Az Au Pair-ek általában akkor váltanak, ha például még hosszabb ideig szeretnének az adott országban maradni, habár a külföldi tartózkodás az akkori vendéglátó családnál már bejezeződött.

 

Azonban néha fenn áll az az eset, hogy az élet a vendéglátó családdal egyszerűen nem működik. Nem érzed jól magad és az erről való beszélgetések sem oldják meg a nézeteltéréseket. Ilyenkor csak a család váltása fog segíteni neked. Ebben az esetben idő előtt befejezed a tartózkodást az akkori családnál.

 

Azonban ha ennek ellenére szeretnéd tovább folytatni külföldi tartózkodásod, úgy egy új vendéglátó családot kell keresned. Ezen keresést online, internetes platformok által is véghezviheted.

 

Abban az esetben, ha egy Au Pair ügynökség által utaztál el az adott országba, általuk kérvényezhetsz egy új közvetítést.

 

Mi összeállítottunk számodra egy ellenőrző listát, amivel egy ilyen esetben semmit nem fogsz elfelejteni.

 

A váltás kívánságát meg kell beszélned a vendéglátó családdal és ezt véglegesen eldönteni, és így elegendő időd lesz arra, hogy egy új családot keress. Így a vendéglátó család is tud újra tervezni. Csak ezen módon keresztül történhet mindkét oldal számára fair módon a családváltás.

 

Au Pair-ek számára a felmondási idő általában két hetet tesz ki.

 

Ha Au Pair-ként vízummal érkeztél a vendéglátó országba, abban az esetben közösen a vendéglátó családdal egy látogatást kell tenned a külföldiekért felelős hivatalban és bejelenteni, valamint biztosra menni, hogy legálisan tartózkodsz továbbra is az országban.