logo

Tulajdonságok, mint Au Pair

Au Pair-ként mely előírások fontosak? Vannak olyan személyiségbeli tulajdonságok és jellemvonások, amelyek Au Pair-ként nélkülözhetetlenek.

 

Itt elolvashatod, hogy számodra, mint Au Pair, mely előírásoknak kell teljesülniük.

 

Gyors-info

  • Minimális életkor: 18 év (kivételes esetekben és Angliában: 17 éves kor)
  • Maximális életkor: 26-30 év
  • Családi állapot: gyermektelen és hajadon
  • Kompetenciák: tapasztalat a gyermekfelügyeletben
  • Az adott ország nyelvének megfelelő ismerete vagy angoltudás
  • Érvényes személyigazolvány és útlevél (hosszabb érvényesség idő, mint a tervezett tartózkodás)
  • Orvosi bizonylat (fizikai és szellemi egészség)

 

Előírások, mint Au Pair

requirements aupairHa egy Au Pair-ként töltendő külföldi tartózkodás iránt érdeklődsz, bizonyos alapkövetelményeket teljesítened kell. Egy ezen követelmények közül a korodat érinti, hiszen az Au Pair munkához legalább 18 évesnek kell lenned.

 

Azonban néhány országban vannak mentességek, mint például Angliában ahol hasonló külföldi tartózkodást már 17 évesen megkezdhetsz.

 

A hagyományos Au Pair tartózkodáshoz tartozik egy maximális életkor, amelyet nem szabad átlépni, ez az életkor általában 26 és 30 év között mozog.

 

Au Pair-ként késznek kell lenni a vendéglátó országban eltöltendő hosszabb időintervallumra, függetlennek és mindennemű elkötelezettségtől mentesnek kell lenni, úgy mint házasság vagy gyerekek.

 

Mint leendő Au Pair tapasztalattal kell rendelkeznek a gyerekekkel való bánásmódban, például babysitting vagy kisebb testvérek által.

 

Amikor a lehetséges országok között válogatsz, azzal is tisztában kell lenned, hogy az adott ország nyelvének kielégítő nyelvtudása is birtokodban kell legyen.

 

Ahhoz, hogy az általad kívánt országba való beutazás problémamentes legyen, biztosra kell menned, hogy az útleveled és a személyigazolványod érvényes és ez igaz a tervezett hazautazásod időpontjára is.

 

Au Pair-ként mint fizikailag, mint mentálisan jó egészségügyi állapotban kell lenned, amelyet egy orvostól kapott igazolás által kell bizonyítanod. Néhány esetben erkölcsi bizonyítványt is fel kell mutatnod.

 

*Au Pair-ként alkalmazottak nem lehetnek fiatalabbak, mint 17 év és idősebbek, mint 30 év. (2013-as adat)

 

 

Mely személyiségbeli tulajdonságokat kellene egy Au Pair-nek magával vinnie?

 

Au Pair-ként nyitottnak, barátságosnak, gyerekszeretőnek és felelősségteljesnek kellene lenned. Rugalmasság, kreativitás és terhelhetőség szintén azon jellemzők, amelyeknek veled kapcsolatban igaznak kell bizonyulniuk.

 

Sok vendéglátó család nagy hangsúlyt fektet a gyermekfelügyeleti referenciákra, hiszen a gyerekeiket tapasztalt kezekben szeretnék tudni.

 

A gyerekekkel való mindennapok alakításához szükséged van kreativitásra, hiszen csak akkor fog hosszú távon is örömet okozni az Au Pair elfoglaltság, ha a gyerekeket változatosan tudod elfoglalni.

 

A gyerekkel való élet izgalmas lesz és izgalmas is marad. Egyik nap sem azonos a másikkal.  Képesnek kell lenned a napokat strukturálni, a gyerekeket és a háztartási munkát is szeretni.

 

Viszonzásképpen ezen tartózkodás alatt, mint Au Pair személyiségben és nyelvi szinten is továbbfejlődsz, amit a jövőbeli életedben előnyként tudsz majd hasznosítani.

 

További hasznos tényezők, mint Au Pair

Jogosítvány:

 

Könnyebben találhatsz egy megfelelő vendéglátó családot, ha például jogosítvánnyal rendelkezel. Különösen vidéken kínál ez sok előnyt úgy a vendéglátó család, mint a te számodra is, ha tudsz autót vezetni és ezáltal mobil vagy.

 

 

Művészetben vagy sportban való képesség:

 

Sok vendéglátó család szeretne olyan Au Pair-t, aki a gyerekeinek meg tud tanítani dolgokat, amely a szülőknek maguktól nem sikerülne vagy egyszerűen a munka miatt az idő hiányzik hozzá.

 

Ha tudsz játszani egy hangszeren vagy van tehetséged valamely sportban, esetleg más hobbit űzöl, amely a vendéglátó családot gazdagíthatja, ők biztosan lelkesedni fognak érted.

 

Egyéb:

Ezenfelül sok vendéglátó család szívesen látja az Au Pair-nél, ha ő elvégzett egy elsősegély tanfolyamot és vészhelyzetben reagálni tud.

 

Néhány vendéglátó család vagy Au Pair ügynökség arra fog kérni téged, hogy orvosi igazolást és erkölcsi bizonyítványt mutass be. Az erkölcsi igazolást vagy a rendőrségnél vagy a városi önkormányzatnál kérvényezheted.

 

Az orvosi igazolást a háziorvosodnál állíttathatod ki. A mi „Download” menüpontunknál találhatsz egy mintát ezen igazolásról, amelyet ingyenesen letölthetsz. Ezt egyszerűen ki tudod nyomtatni és a háziorvosoddal kitöltetni.

 

 

More:

Au Pair, de hogyan? Au Pair-nek lenni, igen vagy nem?
Au Pair, mennyi időre? Előnyök, mint Au Pair
Au Pair közvetítés az interneten keresztül Közvetítés Au Pair ügynökség által
Jelentkezés, mint Au Pair Első kapcsolat a vendéglátó családdal