logo

Mennyibe kerül az Au Pair kaland?

Mely költségek lépnek fel egy Au Pair-ként töltött tartózkodásnál? Mennyi pénzt kell beterveznem?

 

Itt találsz egy áttekintést az esetlegesen fellépő költségekről, mint Au Pair.

 

Költségek egy külföldi tartózkodáshoz, mint Au Pair

costs aupairAu Pair-ként mely költségeket kell bekalkulálni? Ezt a kérdést majdnem minden fiatal felteszi, amikor az Au Pair-ré válás ötletével foglalkozik.    

 

Összehasonlítva egyéb külföldi tartózkodásokkal, költségek tekintetében az Au Pair-ként töltött év különösen jutányos, hiszen számodra a szállás és ellátás a vendéglátó család által rendelkezésre áll.

 

Továbbá zsebpénzt kapsz a vendéglátó családtól, amelynek mértéke vendéglátó országtól vendéglátó országig változó.

 

 

A következő költségek állnak fenn számodra, mint Au Pair:

  • erkölcsi és egészségügyi bizonyítványok árai
  • oltások
  • utazási költségek (mértéke a vendéglátó országtól függ)
  • biztosítás
  • nyelvi kurzus költsége a vendéglátó országban
  • esetleges nyelvvizsga kiadásai a vendéglátó országban
  • vízum és nemzetközi jogosítvány árai (Tengerentúlon)
  • közvetítési költségek, amennyiben egy Au Pair ügynökség van megbízva egy vendéglátó családdal való közvetítésre (100 – 200 euró Európán belül, 700 – 1500 euró a tengerentúlra, ilyenkor néha az utazási költségek is belefoglalandóak)

 

Egyéb költségek

Au Pair az USA-ban?

 

Ha az USA-ban tölteni külföldi évet tervezel, akkor a költségeket illetően van egy jó hírünk számodra: a vendéglátó családod átvállalja a ki – és hazautazás költségeit. Ugyanígy Izlandon is. Minden más országban a külföldi tartózkodással járó utazási költségeket neked kell állnod.

 

 

Zsebpénz:

 

Azonban Au Pair-ként nem csak költségeid, hanem jövedelmed is van, mint például a zsebpénz. Ennek mértéke vendéglátó országtól vendéglátó országig változó és ez a mindenkori megélhetési költségekhez igazodik.

 

 

Figyelem:

 

A vendéglátó család nincs kötelezve az első zsebpénzedet előre kifizetni. Tapasztalat szerint a legtöbb család ezt nem is teszi meg. Tehát egy pénzügyi tartalékot is be kell tervezned, amiből a vendéglátó családnál töltött első napokban és hetekben ki tudsz jönni.

 

Ahhoz, hogy egy nyelviskola elismervényét fel tudj mutatni, előírás, hogy ők igazolni tudják, miszerint te rendszeresen, legalább heti 10 órában egy nyelviskolai kurzuson vettél részt.

 

 

 

More:

Utazási előkészületek Au Pair-ként Biztosítás Visa
Idegen nyelv Fogadó ország Cell au pair
Egészségügyi bizonyítvány Au Pair-ként Védőoltások Ajándék a vendéglátó családnak